Genel

Hastabaşı Monitörü Nedir?

EKG cihazı

Yatak Başı Monitörleri Hastanın Sürekli Yaşam Belirtilerinin Ölçülmesi Için Kullanılır..”

Tıpta bir hastanın durumunun gözlenmesi için birkaç tıbbi parametrenin süreç boyunca gözlenmesini sağlar. Örneğin, tıbbi monitör olarak kullanılan (yatak başı monitörleri hastanın sürekli yaşam belirtilerinin ölçülmesi için kullanılır.) Belli parametrelerin tıbbi testler, ilaçlara verilen yanıt, kan şekeri gibi birçok yaşamsal fonksiyonun takibini kolaylaştırır.
Bir monitörün uzaktaki bir izleme istasyonuna veri aktarması iletmesi telemetri veya biyotelemetri olarak bilinir.

Hastabaşı Mönitörü Fiyatı

Hastabaşı monitör fiyatları kullanılmak istenen cihazın parametrik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Detaylı fiyatlandırma ve siparişleriniz iletişime geçin..

Hastabaşı Monitörü Göstergeleri Nelerdir?

İzleme, aşağıdakiler dahil olmak üzere ilgili hedeflere göre sınıflandırılabilir:
Kardiyak izleme, genellikle hastanın kalp ritmini ölçerek değişiklikleri gösterir. Ayaktan tedavi gören bir hastalarda kullanılan küçük bir monitör, Holter monitörü olarak bilinir. Kardiyak izleme, invazif Swan-Ganz kateteri aracılığıyla kardiyak çıkış izlemeyi de içerebilir.
Hemodinamik izleme, dolaşım sistemi içindeki kan basıncını ve kan akışının takibini yapar.
Solunum izleme, Sp02 olarak adlandırılan, kızılötesi parmak manşetiyle ölçülen nabız oksimetresi EtCO2 veya solunum karbondioksit konsantrasyonu olarak adlandırılan CO2 ölçümlerini içeren kapnografidir. Bu şekilde izlenen solunum hızına AWRR veya solunum yolu hızı denir.
Ayrıca kafa içi basınç (nörolojik izleme), beyin dalgaları (elektroensefalografi), gaz anestezik konsantrasyonları, bispektral indeksin (BIS), EKG, SpO2, Sıcaklık, Solunum sayısı vb. özel hasta monitörleri vardır. Genellikle anestez makinelerine dahil edilir.
Nöroşirürji yoğun bakım ünitelerinde, beyin EEG monitörleri daha büyük bir çok kanallı kapasine sahip ve diğer fizyolojik olayları da izleyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir